Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 14 mei 2011

Spanje -- Aardbeving




Een aardbeving heeft woensdag in Lorca, een stad in het het zuidoosten van Spanje, acht mensen het leven gekost waaronder twee zwangere vrouwen en een kind. Dat maakte de burgemeester van die plaats bekend op de radio. De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een kracht van zo'n 5,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Lorca in de regio Murcia.
De slachtoffers zijn gevallen door instortingen en vallend puin. Oude gebouwen in Lorca zijn zwaar beschadigd. Een klokkentoren stortte in mistte op een haar na een televisieverslaggever van de Spaanse zender TVE, die een interview deed.
Inwoners van Lorca die de beschadigde gebouwen en met puin bedekte straten zijn ontvlucht, hebben zich verzameld op een plein in de stad. De beving was behalve in Lorca ook in de steden Murcia, Cartagena en Albacete te voelen.
De Spaanse regering meldde dat militaire hulpeenheden op weg zijn naar het getroffen gebied.
De aardbeving werd voorafgegaan door een lichtere aardbeving van 4,4 op de schaal van Richter. Tussen de bevingen zat ongeveer een uur. Aardbevingen zijn zeldzaam in het gebied.
Ook zijn er 30 naschokken geregistreerd. Duizenden inwoners hebben uit angst voor nieuwe aardbevingen de nacht op straat doorgebracht.
Volgens de regionale regering van Murcia raakten ook 167 mensen gewond toen de stad woensdag door twee aardbevingen werd getroffen. Eerder werd melding gemaakt van tien doden maar dit aantal is bijgesteld naar acht.
De aardbevingen waren de meest verwoestende sinds vijftig jaar in Spanje. 80% van de veelal oude gebouwen raakten zwaarbeschadigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten