Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 14 mei 2011

BALi -- Toerisme

West Bali ......prachtige stranden zonder toeristen
In het zuiden van Bali kan men nog spitsroeden lopen, wanneer men probeert in de drukte geen westerling aan te raken, hoewel dat probleem, helaas voor al die duizenden die er in Bali afhankelijk van waren, wel een stuk kleiner is geworden sinds de verschrikkelijke bomaanslag in Kuta. Er werd en wordt over het algemeen met weinig respect met de Balische cultuur omgegaan, hoofdzakelijk door onwetendheid, er zal dus geen sprake zijn van onwil, maar toch ...

Kuta, en in iets mindere mate Sanur en Nusa Dua zijn overvol. Desondanks is het in Sanur en Nusa Dua rustiger; wellicht heeft dat te maken met de mogelijkheid dat daar over het algemeen wat oudere en draagkrachtigere mensen hun vertier zoeken. Het mag toch een wonder heten, dat vooral na de drukte in de tachtiger en negentiger jaren, de Baliërs in staat zijn gebleken hun cultuur te behouden, ondanks de buitenlandse inwerking.

Zoek je (betrekkelijke) rust, ga dan naar het noorden van Bali. Het is er even mooi, maar het toerisme wordt hier minder gepropageerd. De regering probeert het toerisme in het zuiden te concentreren, uit angst dat anders heel Bali haar volstrekt eigen identiteit zal verliezen. Het enige nadeel is, dat men er geen kilometers lange witte stranden heeft.

De stranden zijn zwart en te grof om op te liggen. In het zuiden is men gewend aan zonnende mensen, in het noorden is dat nog steeds ongewoon. Voordelen zijn de goedkopere hotels in het noorden (Lovina) en het majestueuze uitzicht aan de voet van de Gunung Agung. Bovendien kan men er veel beter snorkelen en op zoek gaan naar dolfijnen dan in het zuiden.

In de noordwestpunt van Bali ligt een natuurreservaat. Een eilandje dat er ten noorden van ligt is uitvalsbasis van schitterende snorkeluitstapjes. Gelukkig voor de omgeving is dat er weinig toeristen komen. Er zijn dan ook vrijwel geen faciliteiten. Er zijn heel wat mensen die vinden dat dat zo moet blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten