Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 29 april 2011

Spanje - Picudo Rojo




de Picudo Rojo (Rode Palmkever)

cocoonen met larven
Ook het gedeelte van de Costa Blanca waarin Benijófar is gelegen wordt geteistert door de plaag van de Picudo Rojo (Rode Palmkever). Vele prachtige oude palmbomen hebben al het loodje gelegd. Overal waar je kijkt zie je de kruin van de palmbomen als een paraplu naar beneden hangen. Vandaag was het weer zover. In de tuin van één van onze zwembadklanten liet een 12 jaar oude  palmboom z'n bladeren hangen, volledig van binnen opgevreten en dit betekent het einde van zijn palmleven.
De Rhynchophorus Ferrugineus infecteert vooral de Phoenix-palm voornamelijk in het voorjaar en vanaf september is het effect te zien aan de hangende bladeren. Behandeling van de door de kever aangetaste boom is erg lastig omdat er in één palm vele kevers kunnen zitten.
de 12 jaar oude Poenix, volledig van binnen opgevreten

En dan volgt het verwijderen van de dode palm. Eerst flink uitgraven en dan met een kraan de palm eruit trekken, afzagen en afvoeren. Als de plek van de palm niet bereikbaar is dan wordt de palm handmatig afgezaagd en in stukken afgevoerd. Kortom een flinke klus met een flink prijskaartje. Per palm ongeveer 250 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten