Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 20 april 2011

BALI -- Vechthanen met vogelgriep

Enkele nieuwe gevallen van de H1N1 'vogelgriep' zijn opnieuw opgedoken in de hoofdstad van Bali, Denpasar. Dit zijn de eerste gevallen in bijna drie jaar. De aanwezigheid van het virus werd op 11 maart al bevestigd. Toen werd een besmetting aangetroffen in Banjar Bem Biu in noordelijk Denpasar. Hier ging een massasterfte aan gevogelte vooraf.

Snelle tests uitgevoerd door het Departement van Vee en Visserij in Denpasar bevestigde de aanwezigheid van het H1N1 virus onder onder meer hanen gebruikt in hanengevechten. Functionarissen riepen hierna op tot striktere controle bij hanengevechten omdat deze dieren onderhands verhandeld worden vanwege de illegaliteit hiervan.

Ook is het niet ongewoon voor deze vechthanen om van of naar het eiland gesmokkeld te worden op manieren die niet gedetecteerd worden door functionarissen van toezichthoudende diensten. Tot op heden zijn er reeds tien besmettingen vastgesteld in hetzelfde dorp. Functionarissen zijn dan ook begonnen met een voorlichtingscampagne om de leefomgeving schoon te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten