Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 8 april 2011

BALI -- Artikel TIME

Artikel uit het Amerikaanse tijdschrift TIME
Vakantie op Bali een 'hel'

Watertekorten, verstopte wegen, afval en criminaliteit teisteren het ooit zo paradijselijke eiland Bali.
Reisjournalist Andrew Marshall vergelijkt een vakantie op het Indonesische eiland met een verblijf in de hel.

"De jaarlijkse moesson transormeert Bali. Het mos op de eeuwenoude tempelmuren wordt dikker, rivieren zwellen aan en vervoeren afval en menselijke uitwerpselen naar de zee nabij het populaire vakantieoord Kuta Beach. Bacteriën tieren welig en het zeewater wordt troebel door het dode plankton", zo schrijft Marshall.
Vuilnis
In een poging haar imago te redden heeft het eiland al aangekondigd extra geld uit te trekken om het vele vuilnis op de stranden op te ruimen.
"We sluiten onze ogen niet. We hebben inderdaad een afvalprobleem", aldus de directeur van Bali's toerismebureau. Alleen al in de populaire strandplaats Kuta zijn ruim driehonderd vuilniswagens per dag nodig om al het vuil te verwijderen.

Massatoerisme
Volgens Time zijn de problemen voortgekomen uit de massa's toeristen die de laatste jaren naar het eiland trekken. Hotels schieten nog altijd als paddestoelen uit de grond, maar de infrastructuur ontbreekt om de grote aantallen reizigers te verwerken.
Tien jaar geleden bezochten ongeveer 1,3 miljoen buitenlanders Bali. Ondanks terreuraanslagen in 2002 en 2005 zijn die aantallen inmiddels verdubbeld. Bovendien is het eiland ook in trek bij Indonesiërs zelf.
Toerisme, veruit de belangrijkste inkomstenbron van Bali, lijkt hiermee tevens de grootste bedreiging voor het aloude vakantieparadijs te zijn geworden.

Bali heeft in het toeristengebied rondom Kuta een afvalprobleem maar de schoonheid van West-Bali is nog steeds onaangetast en dat moet maar zo blijven!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten