Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 2 maart 2011

Bali - het verkeer

het Balinese wegdek....rampzalig!

De afgelopen weken hebben we Bali weer mogen bezoeken. De meest simpele manier om mooie plekjes te ontdekken is gebruik te maken van een auto met chauffeur. Maar deze keer hebben we zelf gereden in een huurauto. Een auto huren is gemakkelijk en goedkoop (ca. 400 dollar per maand) maar het ermee rijden is toch andere koek. Allereerst is het links rijden en zitten alle knoppen aan de verkeerde kant en daarbij komt ook nog eens het enorm chaotische verkeer. Eigenlijk is er maar 1 regel en dat is links of midden op de weg rijden. In drukke plaatsen zoals Denpasar wordt er ook nog wel gestopt voor een rood licht maar dan heb je het wel gehad. De wegen rondom de hoofdstad en toeristische plaatsen zoals Sanur en Nusa Dua zijn goed berijdbaar maar daarbuiten is het rampzalig. De Balinezen betalen geen wegenbelasting en accijnzen op de benzine en dat is duidelijk terug te zien in de staat van het wegennet welke gedomineerd wordt door veel kuilen en gaten of soms helemaal geen asfalt. Het is er niet of is op en blijft op! De weg van Denpasar naar Gilimanuk (de veerpont naar Java)
verkeer vanaf Java
is met recht een toppertje. Het is een hele drukke weg waarbij het verkeer 90% bestaat uit motoren en vrachtwagens. Vooral deze trucks houden het verkeer erg op en rijden het wegdek (althans wat daar nog van over is) helemaal stuk. Denk je een kuil te hebben omzeild dan dient zich de volgende nog grotere, al aan. 
Een extra paar ogen in je hoofd zou geen overbodige luxe zijn omdat je van alle kanten wordt bestookt door motoren als bromvliegen. De voetgangers, fietsers en brommers/motoren hebben altijd voorrang. De auto komt in dit rijtje op de laatste plaats. Maar het meest aangrijpende advies is dat bij een aanrijding zonder GROTE vleeschade je altijd moet DOORRIJDEN en dat is toch in de westerse wereld één van de grootste vergrijpen in het verkeer! Maar er zijn natuurlijk ook leuke dingen te zien in het verkeer en dat maakt het toch weer leuk en spannend!
creatief Bali

1 opmerking:

  1. Hola Henk en Jacqueline,
    Fijn dat jullie er (voorlopig?) weer zijn.
    Ik hoop dat je geen dia-avond gaat organiseren na jullie Bali avontuur, maar elkaar weer even zien zou wel zo gezellig zijn.
    Groetjes,
    Aart en Fien

    BeantwoordenVerwijderen