Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 5 september 2010

Spanje -- Benijófar




De gemeente Benijófar is éen van de gemeentes van de Vega Baja dat bekend staat staat om zijn weelderige platteland en kent als bijnaam "het land van de oranje bloesem". Benijófar grenst aan Rojales, één van de grotere plaatsen in deze regio. Benijófar is met zijn 4,4 km2 één van de kleinste dorpjes. Het heeft momenteel 3500 inwoners.Zijn naam in het Arabisch, Yauhar, betekent "zoon van een parel" en verwijst mogelijk naar de arabische familienaam Yauhar ofwel naar een orografisch reliëf in de vorm van een parel. Het lot van dit dorp is onherroepelijk verbonden aan de rivier Segura waaraan niet alleen rijkdom te wijten is maar ook tegenspoed.
De overstroming in 1957 vernielde het dorp en doodde veel inwoners. Thans heeft men de rivier onder controle en is het een bron van inkomsten omdat de Vega Beja door deze rivier voorzien wordt van water. Eén van de bezienswaardigheden in de rivier is de "La Noria" wat waterrad betekent.
In en rond het dorp wordt veel groenten en fruit gekweekt dat dagelijks vers op de markten van de rondom liggende dorpen ligt. Veel gekweekte groenten zijn broccoli, tomaten, aubergines en artisjokken. Het landschap wordt gesierd door de vele citrusbomen. Tussen november en maart is er een overvloed aan sinaasappelen, mandarijnen en citroenen. Ook worden er diverse meloenen gekweekt waarvan de "melón chino" de bekenste is. Dit is een gele meloen die de vorm heeft van een chinese spleetoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten